De Johan de Meesterstraat in Utrecht is op de tweede plaats geëindigd van het Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Dit jaar deden 309 straten en groepen mee aan de landelijke wedstrijd. 

Een straat in Uden is eerste geworden.

Tijdens de competie kunnen deelnemers klimaatpunten verdienen door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen. De bewoners van de Johan de Meesterstraat in de buurt Nieuw Engeland voerden met elkaar maar liefst 106 energiebesparende acties uit.

Straatfeest

Zo organiseerden ze een naden- en kierenspeurtocht, maakten ze een warmtescan en plantten ze meer groen in de straat. Verder hebben ze kleding, schoenen en speelgoed geruild. Ook zijn ze overgestapt naar een duurzame bank. Voor de tweede plaats ontving de straat 2.000 euro voor een straatfeest uit handen van wethouder Lot van Hooijdonk.

"Deze wedstrijd stimuleert bewoners om samen in actie te komen", zegt wethouder Lot van Hooijdonk. "Dat is een leuke en effectieve manier om met energiebesparing aan de slag te gaan. Ook leren buren elkaar beter kennen door de gezamenlijke acties. Het is een mooi resultaat dat Utrecht nu voor de vierde keer op rij bij de landelijke top hoort." Eerder vielen de Cambridgelaan (2016) en Julianaweg (2014 en 2015) in de prijzen.