Als het aan de gemeente ligt komt er geen pasfotoservice in het Stadskantoor in Utrecht. Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen van D66. Deze partij zag de mogelijkheid voor het maken van pasfoto’s graag terugkomen. De gemeente acht het niet meer nodig.

D66 had de vragen gesteld omdat de partij graag zou zien dat het maken van pasfoto's weer mogelijk wordt in het stadhuis. Op vragen van D66-raadslid Indra de Ronde laat de gemeente echter weten dat dit niet gaat gebeuren.

"In tegenstelling tot de periode voor het Stadskantoor werken we nu op afspraak. Het is dan ook van belang dat bezoekers voorafgaand aan hun afspraak een pasfoto in hun bezit hebben om de aanvraag goed af te ronden. Hierop attenderen wij ook onze bezoekers." 

"Een pasfotoautomaat biedt dan ook geen oplossing voor diegene die de pasfoto vergeten zijn. Als tijdens de afspraak blijkt dat iemand geen (juiste) pasfoto mee heeft genomen, dan moet diegene helaas een nieuwe afspraak maken."

Kleine behoefte

De gemeente erkent wel dat er soms wordt gevraagd naar de pasfotoservice door bezoekers van het Stadskantoor. "Wij hebben echter niet het beeld dat er sprake is van een grote behoefte. Bezoekers die een pasfoto willen nemen in de buurt van het Stadskantoor verwijzen wij op dit moment door naar een pasfoto faciliteit in de stationshal binnen één minuut lopen en nog een faciliteit binnen vier minuten lopen van het Stadskantoor."