Een vader is donderdagmiddag rond 17.25 uur in het park Groot Zandveld in Leidsche Rijn voor de ogen van zijn eigen kinderen tot bloedens toe geslagen en geschopt. 

De vader verklaart dat hij een ruzie tussen kinderen in het park wilde sussen, toen hij plotseling werd aangevallen door een andere vader. Hij kreeg vuistslagen in zijn gezicht, waarbij vermoedelijk ook een scherp voorwerp werd gebruikt.

Toen hij op de grond viel, kreeg hij nog klappen en trappen van een tweede man. Na de mishandeling bleek de vader op meerdere plekken in zijn gezicht snijwondjes te hebben en bloedde hij flink.

Heftig

De politie schrijft op Facebook: "Een heftig incident voor vader en kinderen, maar ook voor andere kinderen die ongewild getuige waren hiervan." Door getuigen was de identiteit van de eerste verdachte al snel bekend. "Deze bleek niet thuis te zijn, maar hij is vanmorgen vroeg van zijn bed gelicht."

De tweede verdachte, die later bijsprong, is nog steeds spoorloos. Tijdens het incident droeg hij een blauw vest of jack.

De recherche is druk bezig met het onderzoek en roept getuigen op zich te melden. Dit kan door te bellen naar het nummer 0908844 en te vragen naar recherche van het basisteam Utrecht-West.