De politie zoekt getuigen van een bedreiging met vuurwapen op de Vleutenseweg. De drie mannen die woensdag zijn opgepakt op de Proostwetering, zijn weer vrijgelaten. 

Op de Vleutenseweg werd woensdag aan het eind van de middag melding gemaakt van een bedreiging. Daarbij werd een man met bivakmuts en vuurwapen gesignaleerd, volgens omstanders op Twitter.

Daarop volgde een politieachtervolging waarbij de verdachten mogelijk meerdere keren van voertuig zijn gewisseld. Op de Schönberglaan werd een brandende auto aangetroffen die leek op de vluchtauto, waarna agenten achter een auto aan zijn gegaan die op hoge snelheid wegreed uit de omgeving.

Die auto werd later, leeg, gevonden op de Proostwetering. Een derde verdachte auto kwam toen in het spel. Wederom reed er met hoge snelheid een auto weg, die achtervolgd is en later staande werd gehouden bij een tankstation richting de A2. De drie mannen die in deze auto zaten, werden gearresteerd. 

Aanhouding

De drie Utrechtse mannen van achttien, twintig en 21 jaar zijn woensdag na verhoor weer naar huis gestuurd. Hun betrokkenheid bij de incidenten en het eventuele verband tussen de incidenten wordt nog verder onderzocht.

De politie doet een oproep aan getuigen van zowel de bedreiging op de Vleutenseweg, als de brandende auto op Schönberglaan en de situatie op de Proostwetering. Beelden van bijvoorbeeld een dashcam zijn ook gewenst.