Het nieuwe gedeelte van winkelcentrum Hoog Catharijne (HC) opende woensdagochtend haar deuren. Reizigers van het station werden via het nieuwe gedeelte naar het centrum geleid. 

Vanaf het Vredenburg loop je zo via het zogeheten Entreegebouw het nieuwe winkelcentrum in.

Winkeliers op de boven- en benedenverdieping zijn nog druk bezig hun winkel in orde te maken voor de opening. Met uitzicht op de singel en TivoliVredenburg loop je richting de stationshal.

Bezoekers van het nieuwe winkelcentrum zijn enthousiast. "We zijn hier speciaal heen gekomen voor de opening en zijn op zoek naar Steps", vertellen moeder en dochter Menasalvas. "De vloer is hier mooi. Het ziet er echt royaal uit. Het vorige HC was zo rommelig. Steeds was er wel iets afgesloten."

Passanten

Bij de opening van de flagshipstore WE was het erg druk. De winkel pakte groot uit met hapjes en drankjes. "We hebben naar de opening uit gekeken", vertelt Liselotte van de Lustgraaf, PR manager van de winkel. "Het winkelcentrum wordt al jarenlang verbouwd en nu is het eindelijk zo ver", zegt ze.

Naast bezoekers die speciaal voor de opening komen, waren er ook veel passanten van het station. "Ik moet nu naar mijn werk, maar het ziet er prachtig en modern uit. Binnenkort neem ik een dagje vrij om hier te shoppen", zegt reiziger Willy Zending.

Zo ziet het nieuwe deel van Hoog Catharijne eruit
Zo ziet het nieuwe deel van Hoog Catharijne eruit