De Utrechtse Bierverteller, Tomas Schroën, van de gelijknamige winkel in de Twijnstraat heeft alvleesklierkanker. Zeven Utrechtse brouwerijen en het U Are Here Magazine hebben daarom de handen ineen geslagen en een speciaal bier gebrouwd. 

De opbrengst gaat naar Support Casper, een organisatie die onderzoek naar deze ziekte mogelijk maakt. 

Toen bij Schroën alvleesklierkanker werd geconstateerd, twijfelden de mensen achter U Are Here Magazine niet en namen gelijk contact op met zeven Utrechtse brouwers die direct hun medewerking toezegden.

Brouwerij Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en Brouwerij Hommeles zijn de zeven brouwerijen die direct aangaven mee te willen doen. Ontwerper Leffe Goldstein en het team van De Bierverteller maken de groep compleet.

Bijzonder

Het (blonde) biertje dat gebrouwen is, heet Sterk Water. De brouwerijen hebben in overleg met Schroën gekozen voor een bijzonder biertje met kurkuma en groene thee als basisingrediënten. Daar wordt haver, tarwe en een mix van hoppen aan toegevoegd.

De keuze voor deze ingrediënten is niet toevallig. Haver staat bekend om de zuiverende werking op de alvleesklier. Kurkuma en in het bijzonder het bestanddeel curcumine zou ondersteunend zijn in de bestrijding van kanker en heeft volgens de brouwers evenals groene thee een heilzame werking.

27 mei wordt het biertje gelanceerd tijdens festival Pint in De Fabrique.