Neude komende weken weer festivalhart van Tweetakt

Het nieuwe festivalseizoen in Utrecht gaat van start. Vrijdag begint Tweetakt; een festival met theater, muziek en kunst voor alle leeftijden.

Het is de vijftiende editie van het festival in Utrecht en dus is er sprake van een jubileum.

Hoewel er vrijdagmiddag al verscheidene optredens op het programma staan, begint de officiële openingsact om 19.45 uur. Een groep studenten van de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten verzorgt het optreden. "Een spectaculaire dansact", aldus Petra Blok, artistiek directeur van Tweetakt.

Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan de opbouw van het festival. Op het terrein doet iedereen hard zijn best om ervoor te zorgen dat morgen alles helemaal in orde is. Zo is een familie uit Italië hier naartoe gekomen om de witte omheining met daarin verschillende kleuren lampjes te verzorgen.

Weekendprogramma

Dit weekend staat er nog veel meer op het programma. Zo zijn er zondag zes documentaires te zien. Drie bestemd voor kinderen, drie voor jongeren. Speciaal voor de allerkleintjes zijn er twee voorstellingen: Colourful uit Wenen en We are the monsters uit Schotland. Volgens Blok bijzondere optredens die absoluut de moeite waard zijn.

Bijzonder dit jaar is de The Democratic Set van het Australische Back tot Back Theatre. Van dinsdag tot en met donderdag kan iedereen meedoen met de opnames van deze film. Het gaat om mini-performances van vijftien seconden waarin deelnemers vrij zijn om te laten zien wat ze willen en die uiteindelijk tot één film worden bewerkt.

Zaterdag 8 april gaat de film in première in de Stadsschouwburg Utrecht.

Tip de redactie