Lessinglaan donderdag- en vrijdagavond opnieuw afgesloten

De Lessinglaan in Utrecht is donderdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 5.00 opnieuw gesloten. Het asfalt in die straat moet in het weekend vernieuwd zijn.

De straat was woensdagavond- en nacht ook afgesloten en dat zorgde voor een chaotische verkeerssituatie. Doorgaand verkeer werd door woonwijk Oog in Al geleid, maar door de slecht aangegeven omleiding ontstonden gevaarlijke taferelen.

Een woordvoerder van de gemeente erkent berichten te hebben ontvangen van gevaarlijke situaties: "De aannemer gaat nu verkeersregelaars inzetten en eerder omleiden door de wijk." 

Er stonden volgens de woordvoerder wel borden, maar nu worden automobilisten 'eerder en actiever' omgeleid. "Dat doen we op de iets grotere wegen door de wijk. Dan hoeven mensen ook niet meer te keren en draaien in kleine straatjes."

Een bewoner spreekt van verkeersruzies, auto’s die vast kwamen te zitten op paaltjes en zeer gevaarlijke situaties met spelende kinderen en fietsers doordat mensen tegen het verkeer begonnen in te rijden.

Tip de redactie