De beste uittips voor het weekend in Utrecht

Het is weer weekend. Waar moet je zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Vrijdag en zaterdag

Festival: Utrecht International Comedy Festival

Houd je wel van goeie grappen? Dan zit je goed bij het Utrecht International Comedy Festival. Bij dit grote comedyfestival zie je het hele weekend lang meer dan zestig gevestigde en veelbelovende comedians uit verschillende landen optreden. Als je hongerig bent geworden van al het lachen, kun je bij de foodtruck eten halen.

Vanaf vrijdag (tot en met zo 16 april)

Theaterfestival: Tweetakt

Theaterliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Tweetakt. Bij dit kunstfestival zijn er theatervoorstellingen, muziek en kunst voor alle leeftijden. Vanuit het festivalhart op de Neude bezoek je voorstellingen in alle theaters van de stad. En tot en met eind mei kun je in de weekends ook nog voorstellingen zien bij Fort Ruigenhoek.

Zaterdag

Muziek: Six Years a Village

De bekende Utrechtse koffiezaak The Village Coffee & Music bestaat alweer zes jaar. Dat moet natuurlijk in stijl gevierd worden. Daarom is het op 1 april (geen grap) groot feest in De Helling. Er staat natuurlijk muziek op het programma. Rocker King Khan beklimt het podium deze avond. Ook de bands Newmoon en Video Store laten hun kunsten zien en de nacht ga je in met dj Fitz.

Zaterdag

Film: Opgedoekt

Het is weer tijd voor een nieuwe editie van de Utrechtse zwerfbioscoop Opgedoekt! Net als de vorige keren blijven de filmtitel en de locatie nog even geheim tot de dag van vertoning. Je koopt je kaartje online, en de locatie en route krijg je op de dag zelf te horen. Alvast een tipje van de sluier: muzikanten Michielen en Maarten Scherrenburg maken de live soundtrack bij een korte film, en de hoofdfilm is deze keer Japans gesproken (Engels ondertiteld).

Zondag

Markt: De Streekmarkt

Voor gezelligheid en mooie streekproducten zit je zondag weer goed bij de Streekmarkt op het Domplein. Hier vind je zijn ruim veertig kramen met lekkere, bijzondere en eerlijke producten uit Utrecht en wijde omtrek.

Zondag

Markt: Le Bazarre

Het is weer lente en deze zondag gaat de vintagemarkt Le Bazarre fris het nieuwe jaar in met een editie in de Snorfabriek. Hier vind je vintage, design, tweedehandskleding, antiek, vinyl, grafisch werk, illustraties, eten, drinken en veel meer.

Tip de redactie