Temperatuur van 20 graden gemeten in Utrecht

Het is donderdagmorgen nog wat bewolkt geweest, maar in de middag is de zon doorgebroken. De temperatuur in Utrecht is bij weerstation De Bilt om 13.20 uur opgelopen tot 20 graden. DUIC tipt vijf terrassen waar je terechtkunt. 

Volgens Weerplaza is het hiermee officieel de eerste warme dag van 2017.

De temperatuur kan volgens het weerbureau nog iets oplopen tot maximaal 21 graden. De wind is matig. Met een goede plek uit de wind en in de zon kan het weer daarom zomers aanvoelen.

Grote kans dat men een terras wil opzoeken. DUIC deed een grote terrassentest in de binnenstad van Utrecht. Hierbij werd onder andere gekeken naar hoe vriendelijk, snel en kundig de bediening was, hoe de bitterballen en het bier smaakten en wat de prijzen waren. Hier vind je de volledige lijst. 

Café Orloff (rapportcijfer 9) 

Café Orloff ligt in hartje Utrecht op het Wed. Het terras van dit café zit altijd vol en dat is niet zonder reden. Er komt een gevarieerd publiek en zelfs als het wat kouder is kun je er terecht, want het terras is voorzien van terrasverwarming en kussentjes.

Donkere Gaard 6-8 A

Café De Zaak (rapportcijfer 8,8)

Aan de Korte Minrebroederstraat vind je Café De Zaak. De plekjes op het zonnige terras zijn gewild en dan ook vaak goed gevuld. Je vind er veel verschillende mensen, maar de sfeer is altijd gemoedelijk.

Korte Minrebroederstraat 9

Graaf Floris (rapportcijfer 8,6) 

Uitkijken op de Dom terwijl je geniet van een koud biertje op het terras? Dan moet je bij Graaf Floris zijn. Op het bruggetje van de Vismarkt naar de Steenweg kijk je uit op de gracht. Genoeg te zien dus. Graaf Floris is een familiebedrijf waar je ook voor lunch en diner terecht kan.

Vismarkt 13 Utrecht

Ubica (rapportcijfer 8,5) 

Ooit waren het krakers die in dit pand de dienst uitmaakten, nu vind je er restaurant Ubica. Het restaurant heeft een prachtig terras waar het zonnetje goed schijnt. Vergeet niet je jas mee te nemen als je lang blijft, 's avonds kan het koud worden. Het drukke terras wordt vooral door dertigers bevolkt.

Ganzenmarkt 24-26

Café Hofman (rapportcijfer 8,4) 

Voor sommige terrasgangers ligt Café Hofman misschien wat uit de richting, maar dat maakt het niet een minder fijne plek voor een middagje borrelen. Het terras zit in een hoekje van het groene Janskerkhof en beschikt over zowel zon als schaduw. Door het uitzicht op het plein hoef je je niet te vervelen.

Janskerkhof 17a

Lees meer over:
Tip de redactie