Nieuw Hoog Catharijne opent, als alles goed gaat, volgende week al deels de deuren. De zogeheten 'Noord Passage' verbindt dan Vredenburg met het Centraal Station. DUIC maakte foto's van hun rondleiding door het nieuwe winkelcentrum. 

Alle foto's zijn gemaakt door Marlot van den Berg voor DUIC

In het nieuwe gedeelte komen winkels als Stradivarius, Zara Home, Bershka en Claudia Sträter. Ook komen er flagshipstores van NIKE en WE. De passage loopt via het Entreegebouw (het gebouw aan het Vredenburg), door de Stadskamer (glazen gebouw boven de toekomstige singel), via het Poortgebouw (roze) naar het Centraal Station.

Sarah Vehmeijer, de Shopping Center Director van Klépierre (eigenaar Hoog Catharijne), verzorgde samen met Menno Overtoom, de directeur van Hoog Catharijne, een rondleiding voor de pers.

"Het nieuwe Hoog Catharijne is in alles anders dan het oude", legt Vehmeijer uit. "Het is hoog, licht en je krijgt geen claustrofobisch gevoel. Daarnaast wordt het straks heel duidelijk waar je moet zijn. Dus je hoeft niet meer zo te zoeken."

Vehmeijer is vooral te spreken over de zogeheten Stijlkamer. "Dit is een hoge kamer met een golvend plafond dat steeds van kleur verandert. Daarnaast komt hier onder andere de Zara Home te zitten." 

In de Stadskamer komen straks drie plekken waar je in het water kan kijken en waar de bootjes onder je door varen. "Hier komt straks veel horeca. Dat was echt iets wat miste in het oude Hoog Catharijne. Verder worden hier de Noord Passage en de toekomstige Zuid Passage (opening eind 2018, red.) met elkaar verbonden. Wij zien dit echt als een binnenstadsplein."

Tot slot komt er ook een verbinding tussen TivoliVredenburg en de Stadskamer. "Dat is contractueel verplicht", legt Vehmeijer uit. "We moeten deels 24 uur per dag open zijn. De brug voor het gebouw is nog niet helemaal af, maar straks kan je ook via de stoep bij TivoliVredenburg ineen keer over de singel Hoog Catharijne in."

Een tweede grote opening van nieuw Hoog Catharijne vindt in december van dit jaar plaats. Dan zullen onder andere winkels als Five Guys en Vapiano de deuren openen.