Tijdens een grootschalige verkeerscontrole op verschillende plekken in Utrecht heeft de politie 1.627 processen-verbaal opgemaakt en twee rijbewijzen ingevorderd. Vooral de Weg der Verenigde Naties blijkt een plek te zijn waar veel automobilisten te hard rijden. 

Met behulp van videoauto's en videomotoren werd er in de nacht van zondag op maandag vanaf 4.15 op zowel provinciale wegen als in de bebouwde kom snelheid gemeten. De politie stond op de Einsteindreef, Weg der Verenigde Naties en de Zuilense Ring.

Vooral op de Weg der Verenigde Naties zijn veel overtreders geconstateerd. In totaal werden hier 1.305 overtreders geteld, waarbij de hoogst gemeten snelheid 154 kilometer per uur was waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Via de lasergun kregen negentien bestuurders een bekeuring wegens een snelheidsovertreding en van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.

Op de Zuilense Ring werden zes overtredingen waargenomen waarbij de hoogst gemeten snelheid 154 kilometer per uur was waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Daarnaast werd een bestuurder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en een bestuurder voor het onjuist gebruik van kentekenplaten.

Bumperkleven 

Op de Einsteindreef werden 246 overtreders geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 76 kilometer per uur was waar 50 kilometer per uur was toegestaan.

Bij deze actie werden door de videosurveillance nog eens 48 proces-verbalen opgemaakt voor onder andere rijden door rood licht, bumperkleven en niet handsfree bellen.