Schoolkinderen van in totaal 58 basisscholen en buitenschoolse opvanglocaties (BSO) in de provincie Utrecht maken vrijdag, op Nationale Pannenkoekendag, pannenkoeken voor ouderen.

Een van die scholen in Utrecht is H.G. van de Hulstschool. 

"Wij trakteren vandaag dertig ouderen op pannenkoeken", vertelt Anneke Heidbuurt, juf op de H.G. van de Hulstschool. "De kinderen hebben in de speelzaal samen de pannenkoeken gebakken. Ook hebben ze de tafels gedekt met rood-witte kleedjes, narcissen en suiker en stroop." 

De BSO Voorn in Utrecht pakt het groter aan; zij hebben hun tafels gedekt voor honderd gasten. "Dit zijn niet alleen ouderen, maar ook ouders die met hun kinderen komen", vertelt medewerker Lisette van Oostrum. De jonge kinderen staan nog niet voor het fornuis, daarom bakt het team de pannenkoeken voor hun gasten. "Wij werken hier met zeven man personeel en die hebben ook allemaal van tevoren pannenkoeken gebakken. Op de pannenkoekendag eten we ze samen met de gasten."

Betrokkenheid 

Op basisschool W.G. van de Hulst zijn het juist de groep 8 leerlingen die zich met de pannenkoeken bezig houden. "Wij vinden het heel belangrijk dat we ons hard maken voor de wijk. Als school vinden we betrokkenheid van de wijk zeer belangrijk en dat willen we de leerlingen graag meegeven", aldus Heidbuurt.

Aan de Nationale Pannenkoekendag doen in de stad Utrecht zeven basisscholen en BSO's mee. In de provincie gaat het om 58 locaties.