Zo'n 250 bewoners van de Taagdreef en Ebrodreef zijn benadeeld door onterechte huuropzegging. Dat stelt het CDA en de fractie wil nu actie van wethouder Paulus Jansen. 

De studenten moeten terug kunnen naar hun oude woning, aangezien de meeste nog geen nieuwe plek hebben gevonden. Afgelopen augustus kregen 250 studenten die woonden aan de Taagdreef en de Ebrodreef een opzeggingsbrief van SSH toegestuurd.

Hierin stond vermeld dat eigenaar Mitros de woning ging renoveren en dus per 23 januari 2017 de huurovereenkomst werd opgezegd. Dit betekende dat in korte tijd veel studenten in dezelfde tijd naar een andere woning moesten gaan zoeken en er veel onrust ontstond, zo meldt de fractie.

Echter, nu wonen er wel weer studenten in de woningen die nu beheerd worden door VPS. Deze woningcorporatie is zelfs bezig om nog meer studenten te huisvesten. De renovatie is nog niet aan de orde. Of met andere woorden: veel oud-bewoners hebben onnodig hun kamers moeten verlaten.

Verbazing

Het CDA is verbaasd. "Door de onterechte huuropzegging, zijn studenten met een acuut probleem opgezadeld, terwijl dat volkomen onnodig was", zegt raadslid Bert-Jan Brussaard. De wethouder heeft inmiddels gereageerd op de vragen die het CDA stelde over deze kwestie. hij gaat in gesprek met Mitros om de vertrokken studenten te benaderen voor een tijdelijke huurovereenkomst in hun oude woningen.

En dat is goed nieuws volgens Brussaard. "Hoog tijd dat corporaties zorgvuldiger omgaan met het opzeggen van tijdelijke contracten."