De vorig jaar opnieuw ingerichte Tolsteeg- en Maliesingel bereiken het gewenste resultaat. Dat blijkt uit een evaluatie van de gemeente. Er rijden meer fietsers, minder auto’s en de auto’s rijden ook nog eens langzamer.

De singel is zo ingericht dat auto’s te gast zijn en met name fietsers vrij baan hebben. Wel zijn er nog problemen met auto’s die fietsers inhalen op de weg. Niet alle automobilisten passen hun snelheid voldoende aan bij tegemoetkomend verkeer of bij het inhalen. Fietsers geven aan zich hierdoor soms onveilig te voelen.

De conclusies van het onderzoek zijn: een stijging van het aantal fietsers met 27 procent, een afname van het aantal auto’s met dertig procent en een afname van de gemiddelde snelheid van de automobilisten.

Om het autoverkeer te wijzen op de voorrang die fietsers hebben op de straat zijn er verschillende verkeersborden met tekeningen van de onlangs overleden Dick Bruna erop geplaatst langs de weg. De komende tijd blijven er evaluaties plaatsvinden langs de straat.