Dit weekend is er weer genoeg te doen in Utrecht. We zetten de leukste evenementen voor je op een rij.

Film

De bijzonderste animatiefilms zie je bij het Holland Animation Film Festival. Tijdens de twintigste editie van het festival zie je lange en korte animatiefilms en bijzondere installaties. En ook zijn er games, strips, competities, presentaties en talkshows. Het festivalhart is in het Louis Hartlooper Complex, maar ook in CineMec en het Stadskantoor is er van alles te zien en te doen.

Wanneer: 22 t/m 26 maart
Locatie: Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Kosten: 9,50 euro

Expositie

Elke twee maanden wordt onder de noemer 'Reliekhouder' een kunstenaar uitgenodigd om zijn of haar werk binnen – of buiten – de muren van de Kathedraal te exposeren. De expositiereeks fungeert als platform voor zowel de opkomende als de meer gevestigde beeldmaker. De basis van elke expositie is gericht op maatschappij-kritische en eco-sociale beelduitingen, om zodoende de dialoog omtrent de wereld om ons heen ook visueel te blijven voeren.

Wanneer: 12 maart t/m 23 april
Locatie: Metaal Kathedraal, Utrecht
Kosten: Gratis

Evenement

Het Streekbierfestival Utrecht richt zich dit jaar op microbrouwerijen. De reden hierachter is dat we meer behoefte hebben aan variatie van brouwerijen en bieren. Op 24, 25 en 26 maart staan van brouwerijen op de biermenukaart van brouwerij 'T IJ, Two Chefs Brewing en oersoep. Ook zijn er tijdens dit bierfestein tal van kleinere evenementen, waar je je voor kunt aanmelden.

Wanneer: 24 t/m 26 maart
Locatie: Diverse locaties Utrecht
Kosten: Gratis

Expositie

Kunstenaars Jaap Sinke en Ferry van Tongeren exposeren hun eerste museale tentoonstelling in Museum Oud Amelisweert. De mysterieuze opgezette dieren zijn samen met werk van beeldend kunstenaar Armando te zien in het MOA.

Wanneer: 25 maart t/m 10 september
Locatie: Museum Oud Amelisweert, Bunnik
Kosten: 12,00 euro

Film

Voor kinderen (8+) is er de internationale competitie HAFF Junior van het Holland Animation Film Festival. De films zijn afwisselend, maar zeker is dat er twee koninginnen in voorkomen, een ridder, een superheld en een draak. Na afloop kunnen (jeugdige) bezoekers een stem uitbrengen op hun favoriete film voor de HAFF Junior Publieksprijs.

Wanneer: 23 t/m 25 maart
Locatie: Louis Hartlooper Complex, Utrecht
Kosten: 9,50 euro