Nederlands elftal steunt Prinses Maxima Centrum Utrecht met sporttuin

Het Nederlands elftal gaat samenwerken met het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Bondscoach Danny Blind en zijn internationals schenken een sporttuin aan de nieuwe kliniek die volgend jaar wordt opgeleverd in Utrecht.

In de tuin kunnen kinderen samen spelen, sporten en werken aan hun herstel. Volgend voorjaar opent het Prinses Máxima Centrum  haar nieuwe gebouw. Het is dan het grootste zorg- en researchcentrum voor kinderen met kanker in Europa.

Wesley Sneijder, Daley Blind, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum en Quincy Promes vertelden dinsdag tijdens een speciale persconferentie in hotel Huis ter Duin in Noordwijk dat de spelersgroep en trainers van Oranje graag iets voor de patiënten willen doen. ''Wij hebben gekeken hoe wij als spelers iets aan het centrum konden toevoegen. Dat werd de Sporttuin. Beweging, buitenlucht en met elkaar spelen en sporten zijn namelijk erg belangrijk'', zei aanvoerder Sneijder volgens het AD.

Trots

Voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum Diana Monissen zegt tegenover het dagblad trots te zijn op de steun van Oranje. ''We zijn blij dat het Nederlands elftal kinderen met kanker op deze manier ondersteunt."

Sneijder overhandigde Joël, J’shaino, Kenney, Mick, Puk en Saskia, die onder behandeling zijn voor kinderkanker, symoblisch een 'wedstrijdvaan' en een levensgrote foto van het Nederlands elftal. Voor toekomstige patiënten hadden de topvoetballers een zak met getekende voetballen meegenomen.

Tip de redactie