Waterlinieweg gaat drie maanden op de schop en krijgt busbaan

De Waterlinieweg gaat van april tot juli op de schop vanwege groot onderhoud. Werkzaamheden aan het asfalt en de vangrail worden gecombineerd met het aanleggen van een busstrook.

Geluidsoverlast en afgesloten rijstroken zijn de tijdelijke gevolgen van de werkzaamheden aan de Waterlinieweg, die dagelijks door zo’n vijftigduizend voertuigen wordt gebruikt. Het nieuwe asfalt dat wordt aangelegd moet bij omwonenden voor minder geluidsoverlast zorgen. Eind vorig jaar is het gedeelte bij Rijnsweerd al opnieuw geasfalteerd.

Begin volgende maand wordt er gestart met het vervangen van de vangrails, dat plaats vindt buiten de spits, maar wel overdag, ’s avonds en ’s nachts. Een deel van de rijstrook is dan tijdelijk afgesloten.

In de weekenden van juni beginnen de werkzaamheden aan het asfalt. In deze weekenden is de weg gedeeltelijk afgesloten. Van eind mei tot eind juni zullen een aantal avonden en nachten ook de voegen tussen het viaduct worden verwijderd, wat voor geluidsoverlast zorgt.

Planning

Op dit moment wordt er met de aannemer een planning gemaakt. Zodra de planning bekend is, wordt er een wijkbericht verstuurd.

Tip de redactie