Het Ketelhuis en De Zagerij openen half april in oude Pastoefabriek

Twee horecazaken openen half april de deuren in de voormalige Pastoefabriek op Rotsoord in Utrecht. Het Ketelhuis opent op 11 april en De Zagerij opent iets later, op 18 april.

Bij Het Ketelhuis kun je vijf avonden in de week terecht voor diner met een vast en seizoensgebonden menu met bijpassende wijnen.

De Zagerij zal zes dagen in de week geopend zijn voor lunch, diner en borrel. De dinerkaart van De Zagerij zal klein zijn en snel wisselen tussen gezonde gerechten.

In het monumentale pand uit 1893 werden zo'n honderd jaar designmeubelen gemaakt door Pastoe. Invloeden van de voormalige meubelzagerij zullen in ieder geval bij De Zagerij terug te vinden zijn, in bijvoorbeeld het industriële uiterlijk en de authentieke ramen en hoge plafonds van de fabriek. Ook zal er bij de inrichting gebruik worden gemaakt van oud meubilair van Pastoe.

Kantoorruimte

Naast horeca biedt de oude Pastoefabriek kantoorruimte aan diverse bedrijven uit de creatieve sector, zoals bedrijven voor webdesign, grafisch ontwerp en softwareontwikkeling. Ook maakt de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) sinds januari vorig jaar gebruik van het pand.

Het Ketelhuis is een initiatief van de ondernemers achter restaurant Simple, dat voorheen aan de Lange Nieuwstraat was gevestigd.

Tip de redactie