Horeca in het voormalige Polman’s Huis in 2019 open

De transformatie van het voormalige Polman’s Huis laat nog iets langer op zich wachten dan verwacht. De eigenaren van de nieuwe horecagelegenheid laten aan het AD Utrechts Nieuwsblad weten dat de zaak in het voorjaar van 2019 opengaat. 

Vorig jaar schreef DUIC al over de plannen voor het pand.

Initiatiefnemers Dick Hoek en Willem Klaassen, ook betrokken bij de ontwikkeling van het Eye Hotel aan de Wijde Begijnestraat en Ubica/Mother Goose aan de Ganzenmarkt, willen van het Polman’s Huis een boetiekhotel maken in combinatie met een café en restaurant.

De verwachte opening was eerder gepland in 2018, dat is nu dus een jaar later geworden.

Herontwikkeling

Monumentendeskundige Arjan den Boer schreef uitgebreid over het pand voor DUIC. Over de transformatie zei hij in mei 2016: "De herontwikkeling is in goede handen bij de beoogde architecten Leo Wevers, die eerder het Maliebaanstation restaureerde, en Paul Linse, die voor de inrichting van het Rijksmuseum Restaurant tekende."

"Zij zullen de klassieke allure terugbrengen met een kleine eigentijdse twist. Daarbij wordt de biljartzaal, die in de jaren tachtig is opgedeeld, hersteld. Verder wil men het gebouw duurzaam maken en aan de achterzijde uitbouwtjes samentrekken ten behoeve van hotelkamers."

"De restauratie lijkt mij ook het juiste moment om de bonte kleuren die in de jaren negentig aan de gevel zijn aangebracht, weer wat te temperen", aldus Den Boer.

Tip de redactie