Op stap met de kids in het weekend

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Modeltreinen in het Spoorwegmuseum
Dit weekend staat het Spoorwegmuseum in het teken van modeltreinen, want dan vindt Modeltrein Expo on traXS! plaats! Er zijn grotere en kleine modelbanen, bij alle banen staan opstapjes zoals ook de kleintjes alles goed kunnen zien. Bij een aantal modelbanen mogen kinderen zelf de knopjes bedienen. Daarnaast kunnen ze eindeloos bouwen, spelen en rangeren met modeltreinen. Ook zijn er allerlei demonstraties waar iedereen de kneepjes van het vak kan leren. Kleine en grote fabrikanten zoals Märklin en Piko zijn aanwezig en demonstreren hun nieuwste modeltreinen.

Wanneer: 10, 11 en 12 maart
Waar: Spoorwegmuseum Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum


Speeltuin de Speeldernis

Deze zaterdag wordt de nieuwe Speeldernis officieel geopend! Buiten spelen, moddertaartjes maken, bouwen met takken en bladeren. Het kan en mag in de Speeldernis bij Steede Hoge Woerd! Een natuurlijke speeltuin waar kinderen vies worden en hun fantasieën tot werkelijkheid maken.

Wanneer: zaterdag 11 maart
Waar: Steede Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Utrecht Natuurlijk


Voorjaarsfeest bij Geertjes Hoeve
Om het voorjaar te vieren zijn er dit weekend extra activiteiten bij de Geertjes Hoeve. De kinderen kunnen de geitjes een flesje geven, een ponyritje maken of een pannenkoek eten. Zaterdag is er vanaf 11.00 uur kindertheater en zondag vanaf 13.00 uur wordt er geschminkt. En het hele weekend kun je voorjaarsknutsels maken in het restaurant.

Wanneer: 11 en 12 maart
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertjes Hoeve


Neushoorn spektakel (7+)
De wereld verandert en Bérenger ziet het gebeuren. Eerst was er nog maar één, die flitste voorbij voor je met je ogen kon knipperen. Nu zijn het er honderden. Vastberaden en verleidelijk zingen en stampen ze door de straten. Neushoorns. Mooie, krachtige neushoorns. Wie zijn ze? Wat willen ze en waarom vindt iedereen ze zo bijzonder? Eén voor een raken de bewoners van Burgerdam in de ban van de neushoorn.
Vijf rondreizende circusartiesten vertellen en bezingen veel overgave het verhaal van Bérenger en de neushoorns van Burgerdam. In dit filmpje krijg je alvast een indruk van deze bijzondere voorstelling!

Wanneer: zondag 12 maart 
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg


Workshop Kinderatelier
In de tekenles bij het Utrechts Archief leren je kinderen alles over diverse technieken als werken met inkt, aquarelverf of pastelkrijt, en natuurlijk potlood. Ook wordt het tekenen in perspectief, en uitleg over en realisatie van een panorama schilderij behandeld. Bij dit alles geldt natuurlijk dat het plezier in het tekenen voorop staat. Elk kind gaat met een mooie zelfgemaakte tekening of schilderij naar huis. Iedereen van 6 tot 12 jaar is welkom, maar meld je wel van tevoren even aan.

Wanneer: zondag 12 maart
Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief


Roodhapje (8+)
Roodkapje heeft nooit eerder een wolf ontmoet. De wolf praat zo mooi en ontroerend over zijn land in het verre Noorden dat Roodkapje hem aanziet voor een dichter. Wel verhaspelt hij haar naam consequent tot Roodhapje. De eenzame wolf, die gek wordt van heimwee, heeft een vriend gevonden in zijn eigen spiegelbeeld: de Waterwolf. Hij hoopt dat de Waterwolf met hem meegaat naar het Noorden, zodra er genoeg voedsel is voor de lange reis.
Deze jeugdproductie van Holland Opera heeft de juryprijs ontvangen van de Young Audiences Music Award 2016 in de categorie: Best Opera.

Wanneer: zondag 12 maart
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Wil je meer tips om met je kinderen op pad te gaan in Utrecht en omgeving? Check dan www.bierenappelsap.nl.

Tip de redactie