De 31-jarige man die verdacht wordt een 41-jarige vrouw te hebben doodgestoken in Utrecht, is geen bekende van de politie of justitie. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

De man werd vlak na de steekpartij opgepakt en is hoofdverdachte in de zaak. Hij verbleef in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats en zit nu in voorarrest op verdenking van moord dan wel doodslag.

Kort na het incident hield de politie de man aan en startte het onderzoek. Er zijn sporen veiliggesteld, kleding en gegevensdragers zijn in beslag genomen, er zijn beelden opgevraagd en een groot aantal getuigen is gehoord.

Ook zijn er familierechercheurs ingeschakeld die het contact met de nabestaanden onderhouden. De verdachte is na de aanhouding diverse malen gehoord.

Toedracht

Het onderzoek is nog altijd in volle gang en richt zich op de toedracht van het incident en de persoon en achtergrond van de verdachte. Er zijn nog altijd beperkingen van kracht. Woensdag heeft er een gesprek plaatsgevonden met de collega’s en directie van de Rabobank.

Eind volgende week zal het Openbaar Ministerie vragen om verlenging van het voorarrest.