De glazen muur die straks tussen de Uithoflijn op Utrecht Centraal en de binnenstad komt te staan is punt van discussie in de Utrechtse gemeenteraad. 

De PvdA en het CDA hebben vragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving in het AD. De krant ontdekte dat er een glazen muur komt tussen de tramhalte en de binnenstad (richting Mariaplaats) waardoor reizigers straks honderden meters moeten omlopen door de stationshal. De twee fracties willen nu weten of dit komt door afspraken met Klépierre, de eigenaar van Hoog Catharijne.

Bij de behandeling van het stedenbouwkundig plan Stationsplein-oost, vastgesteld in maart 2013, leek het college volgens de partijen nog uit te gaan van een verbinding van de tramperrons met de Rabobrug (inmiddels Moreelsebrug). De fracties willen graag weten of en waarom er van deze plannen is afgeweken.

Daarnaast willen zij dat het college gaat kijken naar mogelijkheden voor kortere routes naar de binnenstad. Niet alleen vanwege klantvriendelijkheid, maar ook vanwege de voorspelde grote drukte op (de toegangen naar) de OV-terminal.