Een wegpiraat die afgelopen november een dollemansrit reed over de Amsterdamsestraatweg heeft dertien maanden cel tegen zich horen eisen door het OM. De 23-jarige man wordt ervan verdacht een reeks overtredingen en misdrijven te hebben gepleegd, waaronder zware mishandeling.

Dat laatste acht de officier van justitie bewezen. 

Een surveillerende agent gaf de verdachte die in een auto op de 1e Daalsedijk reed afgelopen november een stopteken. In plaats van te stoppen, gaf de man echter extra gas, waarna de agent zichzelf ternauwernood in veiligheid wist te brengen door voor het voertuig weg te springen.

Vervolgens reed hij met hoge snelheid weg en raakte een andere auto waarbij een inzittende verwondingen opliep. Daarna reed hij nog met hoge snelheid door een rood verkeerslicht. Bij de aanhoudingen vond ook nog een worstelpartij plaats.

Inrijden 

Het Openbaar Ministerie ziet het inrijden op de agent op de 1e Daalsedijk als een poging tot zware mishandeling. "De verdachte heeft bewust gas gegeven en nam daarmee het risico ernstig letsel te veroorzaken", aldus de officier van justitie.

De uitspraak volgt over twee weken.