Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips! Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap een leuke selectie weekendtips gemaakt!

Café Theater Festival
Van vrijdag t/m zondag worden maar liefst 27 Utrechtse cafés omgetoverd tot een podium voor theater. Het Café Theater Festival (CTF) biedt bezoekers drie dagen lang een scala aan korte voorstellingen, uitgebreide randprogrammering en theatrale eetgelegenheden. En dit jaar ook met familietheater; YALLA YALLA speelt Amboula (6+) en Krimskrams & Margo Verhoeven spelen SMELT (6+).

Wanneer: 3 t/m 5 maart 
Waar: Diverse cafés in Utrecht
Meer info: website Café Theater Festival

Jonge dieren op Hoeve Ravenstein
Bij Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein, gelegen op landgoed Groeneveld in Baarn, is ook dit voorjaar weer van alles te beleven. Er zijn al veel jonge dieren geboren. Vanaf 4 maart tot en met 29 april kun je de jonge dieren in de stal komen bewonderen. De lammeren, kuikens, konijntjes en kalfjes  op Hoeve Ravenstein groeien samen met de moeder op en mogen zo vaak drinken als zij zelf willen. Breng ook een bezoek aan de boerderijwinkel, de koeienstal, moestuin en het boerderijterras! En het is dit weekend ook Allergenenvrije Zaterdag en kun je er terecht voor allergenenvrije producten in de boerderijwinkel.

Wanneer: 4 en 5 maart
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Koekjes bakken bij Loft88
Bij Loft88 wordt er aankomende zondag weer een leuke activiteit voor de kinderen georganiseerd: Koekjes bakken! Daarnaast is er in de voorjaarsvakantie elke dag een film te bekijken in de kidsbios. Dus sluit de vakantie af met een gezellige borrel of een hapje eten bij Loft88.

Wanneer: zondag 5 maart
Waar: Loft88, Utrecht
Meer info: website Loft88

Trouwen in Kasteel de Haar
Bij Kasteel de Haar kun je tijdens deze voorjaarsvakantie trouwen voor 1 dag! Tijdens het rondlopen door het kasteel krijgen de kinderen een eigen trouwboekje mee en mogen ze zelf op pad om een aantal opdrachten uit te voeren. Daarna kunnen ze trouwen in de echte kapel, een huwelijksceremonie waarbij ze tegelijk met een aantal andere junior bruidsparen in het echt voor één dag worden verbonden, de ringen worden uitgewisseld en het huwelijksboekje wordt getekend! Om de feestelijke dag af te sluiten kunnen de kids op vertoon van hun trouwboekje bij het koetshuis een trouwlekkernij ophalen.

Wanneer: 18 februari t/m 5 maart
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

De Bremer Stadsmuzikanten in Museum Speelklok
Ga in de voorjaarsvakantie naar het sprookje van De Bremer Stadsmuzikanten in Museum Speelklok en ontdek de avonturen van de ezel, hond, kat en haan. De familievoorstelling is een bewerking van het bekende 19e-eeuwse sprookje van de gebroeders Grimm en neemt je mee naar een magische wereld vol muziek van speeldoosjes en orgels uit het museum.

Wanneer: 25 februari t/m 5 maart
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Wil je meer tips om met je kinderen op pad te gaan in Utrecht e.o.? Check dan www.bierenappelsap.nl.