De dood van collega Corrie van Barneveld is als een bom ingeslagen op het hoofdkantoor van Rabobank Utrecht. De vrouw werkte al een kleine twintig jaar bij het bedrijf. 
 

Inmiddels liggen er al vele bloemen voor het hoofdkantoor van de Rabobank op de plek waar Corrie dinsdagochtend rond 8.30 uur in elkaar zakte voor het oog van vele medewerkers. "Ik liep er zelf ook langs", vertelt woordvoerder Hendrik Jan Eijpe.

"Je moet je voorstellen dat op dat tijdstip heel veel mensen komen aanlopen vanaf Utrecht Centraal. Niemand die op dat moment weet wat er aan de hand is, alleen dat je met een boog om iets wat op een ongeluk lijkt, moet heenlopen. Pas aan het eind van de dag werd duidelijk dat een collega was overleden. Heel aangrijpend."

Medewerkers die het steekincident hebben zien gebeuren, hebben onmiddellijk hulp gekregen. Voor directe collega’s zijn medewerkersbijeenkomsten gehouden, de vlag is halfstok gehangen en er is een minuut stilte gehouden. Ook is er zowel on- als offline een condoleanceregister geopend, waar de reacties inmiddels binnenstromen.

Corrie van Barneveld werkte al een kleine twintig jaar voor de bank in Utrecht op de afdeling 'Kenniscentrum Bedrijven'. "Het is een grote shock die ons allemaal bezig houdt. We moeten nu het tragische verlies van een collega verwerken", besluit Eijpe.