Utrechters Gert Versteeg en Jaap Groen organiseren in samenwerking met escaperoom 'Get out of here!' een weekend lang ontsnappen voor het goede doel. Ze bieden iedereen 48 uur lang non-stop de kans deel te nemen aan de escaperoom aan de Overste Den Oudenlaan.

De gehele opbrengst gaat naar stichting Compassion.

De stichting richt zich op het bevrijden van kinderen uit armoede.De actie vindt plaats van vrijdag 31 maart (14.00 uur) tot dezelfde tijd op 2 april.

Versteeg en Groen hopen met zijn tweeën 20.000 euro op te halen voor stichting Compassion.

Marathon

Deze actie is onderdeel van een groter geheel van de twee om de stichting te steunen. In mei doen ze mee aan de Muskathlon in Oeganda: een extreme marathon in barre omstandigheden.

"We zijn al hard aan het trainen", laat Groen weten. "Nog drie of vier keer per week tot in mei." Ze proberen met deze acties op een creatieve manier en vanuit hun christelijke geloofsovertuiging geld op te halen en hun verhaal te vertellen.

Inspireren

"We proberen andere mensen ook te inspireren. Ontsnappen uit een escaperoom is een uitdaging, maar je kunt op deze manier ook jezelf uitdagen en tegelijkertijd iets betekenen voor andere mensen in de wereld", aldus Groen.

Tijdens de actie zal de nieuwste escaperoom genaamd The Diamond Heist gebruikt worden.