Tijdens het 40UP festival op de Grasweide in Papendorp, dat speciaal voor veertigplussers wordt georganiseerd, staat veertig jaar dansmuziek centraal. Vrijdag begint de kaartverkoop.

De opzet van het festival is anders dan de twee voorgaande jaren.

"We organiseren het festival dit jaar op de Grasweide in Papendorp, omdat we hier veel meer ruimte hebben." Hiervoor vond het festival plaats in de Botanische Tuinen, maar projectmanager Tjeerd Bijnsdorp verwacht deze editie meer bezoekers.

"We verwachten zo’n achtduizend bezoekers dit jaar. Al vierduizend mensen hebben een kaartje gereserveerd voor de kaartverkoop die vrijdag van start gaat."

Hot Chocolate

Het festivalterrein is onderverdeeld in drie terreinen. Er is een hoofdpodium met liveoptredens. De funk- en discoband Kool & The Gang uit de jaren zeventig zal op het podium te zien zijn, net zoals Hot Chocolate, de discoband die veel bekendheid verwierf met het nummer You Sexy Thing. 

Ook de Nederlandse funk- en discogroep Spargo, die hits scoorde als Head Up To The Sky en One Night Affair staat op het hoofdpodium.

Jaren negentig

Daarnaast is er een grote tent waar een dj-team draait met onder andere Harry de Winter en Alex van Oostrom. Op het derde terrein wordt muziek gedraaid van de jaren negentig tot nu.