Hoog Catahrijne (HC) heeft in de strijd over het wel of niet plaatsen van trappen van de Moreelsebrug naar de perrons een slag verloren. Eigenaar Klépierre van HC kreeg ongelijk van de bestuursrechter in een conflict met Utrecht.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandagochtend.

Anderhalf jaar geleden vroeg Klépierre cijfers op over reizigersaantallen in de toekomst op Utrecht Centraal. De gemeente Utrecht zegt dat het deze niet heeft. Hierop stapte Klépierre naar de bestuursrechter en die stelt nu dat het Franse concern onvoldoende hard heeft kunnen maken dat deze cijfers er wel zijn.

De wens in Utrecht om deze 'perrontrappen' is groot. In de gemeenteraad is hier vijf jaar geleden om gevraagd. De gemeente zei toen dat dit niet kon vanwege gemaakte afspraken met Klépierre.

Veiligheid

Maar in 2023 zou het hier alsnog van kunnen komen omdat het dan dusdanig druk is op Utrecht Centraal, dat het vanwege de veiligheid noodzakelijk is.

Klépierre wil deze trappen niet omdat ze willen dat reizigers via Hoog Catharijne naar de perrons lopen. Dit is ook zo afgesproken met de gemeente Utrecht.