De afgelopen tijd zijn meerdere mensen slachtoffer geworden van oplichters die een aanrijding in scene zetten. Dat laat de politie Utrecht weten en waarschuwt andere weggebruikers. 
 

De oplichters claimen dat het slachtoffer hen aangereden had met de auto. De slachtoffers worden verzocht om direct contant de schade te vergoeden. Twee mannen werden vorige week aangehouden na een dergelijke truc op de Roelantdreef.

Maandag 20 februari kreeg de politie melding dat een oudere dame bij een bank op de Roelantdreef geld wilde opnemen om de schade van een aanrijding te vergoeden. De bankmedewerker vertrouwde het niet en belde de politie. Na de verklaring van de 80-jarige vrouw bleek het te gaan om een oplichtingstruc die de afgelopen tijd vaker uitgehaald is.

Ondanks dat de vrouw het een raar verhaal van de mannen vond, maakte ze toch aanstalten om te betalen. Uit een eerder geval was een kenteken van de oplichters bekend en agenten gingen in de omgeving op zoek naar deze auto. De auto werd op de Vleutenseweg gezien en de inzittenden voldeden aan de opgegeven signalementen.

Gepakt

De twee mannen, van negentien jaar uit De Meern en 23 jaar uit Utrecht, werden direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De auto waarin zij reden, werd in beslag genomen.

De politie onderzoekt deze zaak en wil dat mogelijk meerdere slachtoffers zich melden.