Het is weer bijna weekend! Waar moet je in Utrecht zijn? DUIC zocht het voor je uit en geeft tips.

Zien: Nijntje de film & Atelier Dick Bruna

Het overlijden van de Utrechtse illustrator Dick Bruna was groot nieuws afgelopen week. De geestelijk vader van Nijntje Pluis kan geëerd worden in het Centraal Museum, dat tot en met vrijdag gratis te bezoeken is.

Er is een condoleanceregister in de tentoonstelling Atelier Dick Bruna. Daar zie je waar de kunstenaar zijn beroemde werken maakte. In de Kinepolis-bioscoop bij de Jaarbeurs wordt vanaf donderdag speciaal Nijntje de film geprogrammeerd.

Dansen: Huisfeest XL // Utregs Carnaval

Dat ze niet alleen onder de rivieren carnaval kunnen vieren, bewijst de nieuwe editie van Huisfeest XL // Utregs Carnaval. In Poema kun je de hele nacht hossen en polonaises lopen in je beste verkleedkleren. Zoals gebruikelijk bij de huisfeesten is je entreekaartje inclusief bier, fris en wijn.

Concert: TenTemPiés

Het internationale gezelschap TenTemPiés maakt supervrolijke, dansbare muziek. Ze combineren een zonnige, explosieve cocktail van latin rock, reggae en ska met de maatschappijkritische teksten van de Chileense frontman Maurino Alarcón. In De Helling nemen ze de elf-koppige band Roots Rising uit Deventer mee als support en die maken je blij met een mix van reggae, hiphop, balkan en ska.

Voorstelling: A Portrait of Joni Mitchell

Zangeres Leonie Tielemans brengt in ZIMIHC theater Wittevrouwen samen met haar band een eerbetoon aan de zangeres en kunstenares Joni Mitchell. In deze theatervoorstelling spelen ze eigen bewerkingen van de nummers van Mitchell en nummers die Mitchell zelf ooit zong. Daarnaast is er een schilderworkshop, geïnspireerd op Mitchells schilderijen.

Concert: Strand of Oaks + Jason Anderson

Strand of Oaks stond al twee keer eerder in Utrecht op het podium en beide concerten waren uitverkocht. Het nieuwe album Hard Love is op komst, dus de band is weer op tour en speelt nu in EKKO. Support komt van de singer-songwriter Jason Anderson. De avond wordt georganiseerd door The Village Coffee & Music.