Dit is er dit weekend met kinderen te doen

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips. 

Winterwandeling met IJsclub Siberia

De winterwandeling start bij Stadstuin Klopvaart aan de Vancouverdreef. Je loopt met z’n allen gedurende twee uur naar en rond in het Gagelbos. Na afloop mag je lekker nagloeien bij het kampvuur in de Stadstuin Klopvaart, waar je ook kan genieten van een wintersoepje, warme glühwein of chocolademelk en kan luisteren naar nostalgische accordeon muziek van Eric de Reijer. Via de Facebookpagina van de IJsclub kan je laten weten of je mee komt wandelen.

Waar: Utrecht
Wanneer: vrijdag 17 februari 
Meer info: website IJsclub Siberia

Gluren bij de Buren

Deze zondag is het weer zo ver: Gluren bij de Buren. Een tof muziekfestival wat niet plaatsvindt in concertzalen, maar in huiskamers door heel Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort. Misschien ook wel bij jouw buren. Lisanne, oprichtster van Bier en Appelsap, doet ook mee met haar huiskamer. Ga je langs voor een optreden van de band Kansloos?

Wanneer: zondag 19 februari
Waar: In diverse huiskamers in Utrecht, Nieuwegein en Amersfoort
Meer info: website Gluren bij de Buren

Trouwen voor 1 dag bij Kasteel de Haar

Kasteel de Haar organiseert in de voorjaarsvakantie (regio noord krijgt dit weekend vakantie) de kinderactiviteit 'Trouwen voor één dag'. Tijdens het zelfstandig rondlopen door het kasteel krijgen kinderen een eigen trouwboekje mee en kunnen ze zelf op pad om een aantal opdrachten uit te voeren. Alle opdrachten uitgevoerd? Dan kun je trouwen in de echte kapel, compleet met een bruidssluier, een hoge hoed en ringen. Om de feestelijke dag af te sluiten kun je op vertoon van het trouwboekje bij het koetshuis een trouwlekkernij ophalen.

Wanneer: 18 februari t/m 5 maart
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: website Kasteel de Haar

Zonnige Zondag op Boerderij de Zonnewijzer

Op Boerderij de Zonnewijzer is het weer tijd voor de Zonnige Zondag! Op deze dag gaan de deuren van de boerderij open en kun je een kijkje nemen. Zo mag je een kalfje de fles geven, kun je van de stroglijbaan of loop je een rondje met de pony. Boerderij de Zonnewijzer ligt vlakbij de Veldkeuken of Theehuis Rijnauwen, dus maak meteen een mooie wandeling en combineer het met een andere leuke plek in de bossen van Amelisweerd en Rijnauwen.

Wanneer: zondag 19 februari
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website Boerderij de Zonnewijzer

Animatie Studio 

De kinderkunstwerkplaats de Vrijstaat is omgetoverd tot Animatiestudio. Animator Moniek van der Kaaden laat de bezoekers kennismaken met de vele verschillende vormen van animatie. In de werkplaats leren kinderen en jongeren hoe ze zelf animatiefilms maken en in de speciaal ingerichte bioscoop kunnen ze werk van professionals bekijken.

Wanneer: t/m 2 april 2017 in de weekenden en schoolvakanties
Waar: de Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Tip de redactie