Toch derde rijbaan voor nieuwe Croeselaan

Er komt een derde rijbaan op de vernieuwde Croeselaan. Dat heeft de gemeente laten weten via wijkbericht. Het verkeer is volgens de nieuwste modellen toch drukker dan eerder gedacht.   

Met name in de spits zou het eerste model leiden tot files. In het nieuwe verkeersmodel voor het gebied zijn de verder ontwikkelde plannen voor het Beurskwartier en de Van Zijstweg meegenomen. En deze hebben consequenties voor de doorstroming op de Croeselaan.

In het oude ontwerp voor de Croeselaan komt een brede middenberm met eromheen twee éénrichtingswegen voor het autoverkeer. De Croeselaan wordt een dertig kilometer per uur zone.

Het kruispunt ter hoogte van de Rabostraat kan het verkeer in deze nieuwe situatie echter onvoldoende verwerken in de spits. Het gevolg is opstopping en file die terugslaat op het kruispunt met de Van Zijstweg. Met betrokken partijen is vervolgens onderzocht wat de beste oplossing zou zijn voor de files.

Ruimte

Uiteindelijk is gekozen voor een tweede rijbaan aan de kant van de woningen ter hoogte van de Rabostraat tot aan het kruispunt met de Van Zijstweg. "Op deze manier bieden we meer ruimte voor het verkeer om van de Croeselaan naar de Van Zijstweg te komen", zo meldt de gemeente.

Maart 2018 moet de vernieuwde Croeselaan aangelegd zijn. Dinsdag 21 februari worden de plannen toegelicht in het stadskantoor.

Tip de redactie