Schippers en Puts sporters van het jaar 2016 in Utrecht

Dafne Schippers en Jesse Puts gingen er gisteravond in de Jaarbeurs vandoor met de titel beste Utrechtse sportvrouw en beste Utrechtse sportman van het jaar 2016.

Ondanks dat Dafne Schippers in Rio net naast het goud greep op de 200 meter, kende haar jaar ook successen.

Ze werd Europees kampioen op de 100 meter en de 4 keer 100 meter en won zilver op de WK-indoor in Portland op de 60 meter.

Zwemmer Jesse Puts verraste in november vorig jaar met de wereldtitel op de 50 meter vrije slag (kortebaan) in het Canadese Windsor. Hij verbeterde bovendien de nationale records op dezelfde afstand een week later; 21,05 seconden op de kortebaan en 21,82 seconden op de langebaan.

Coach van het jaar

De man achter het succes van Puts, Herman van den Berg, werd uitgeroepen tot de beste Utrechtse coach. "Je hoopt dat Jesse sportman wordt en dan krijg je zelf ook zo’n prijs. Dat is een mooie erkenning voor je werk", zegt de 70-jarige Utrechter.

De 18-jarige honkballer Julian Rip werd Sporttalent van het Jaar. De honkballer van UVV werd Europees kampioen met Jong Oranje. Verder werd Tafeltennisvereniging SVE uitgeroepen tot beste sportvereniging van het jaar.  De Rugbyende Utrechtse Studentes (RUS) ontvingen de prijs voor de beste Utrechtse Sportploeg 2016.

Jury

De uitslag van de verkiezing wordt voor bepaald door een jury en een online stemming. Het is de derde keer dat VSU (Vereniging Sport Utrecht) Sportprijs Utrecht organiseerde.

Tip de redactie