Verkeersmaatregelen in Overvecht na politieke zorgen over veiligheid

De kruising Einsteindreef – Seinedreef wordt aangepakt en er wordt kritisch gekeken naar herinrichting van de Carnegiedreef. 

Dit blijkt uit de antwoorden op schriftelijke vragen van GroenLinks en PvdA. Ook gaat het college op zoek naar budget om zoveel mogelijk pleinen van de Noordelijke Randweg Utrecht te verdiepen.

Naar aanleiding van zorgen die de Wijkraad Overvecht had geuit over het verkeer in de wijk stelden de twee partijen vragen over de verkeersveiligheid. Bewoners noemen met name de situatie op de Carnegiedreef zeer gevaarlijk. Volgens deze bewoners is de verkeersveiligheid na de herinrichting van de Carnegiedreef niet toegenomen.

Ook wezen de partijen het college op de klacht van bewoners op de onoverzichtelijke inrichting van de kruising Einsteindreef – Seinedreef. Deze kruising wordt aangepakt, schrijft het college.

NRU

Op vragen van GroenLinks over de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU) zegt het college op zoek te gaan naar extra budget om zoveel mogelijk pleinen van de NRU te verdiepen. Verdiepte pleinen leveren veel minder overlast op voor de omgeving.

Tip de redactie