Een petitie vanuit Ondiep die pleit voor een herinrichting van de Laan van Chartroise heeft de Verkeersgroep Ondiep geïnspireerd om door te pakken. Ook de Omloop en de Ahornstraat moet wat hen betreft op de schop. 
 

Eerder dit jaar startten bewoners uit de wijk een petitie om de Laan van Chartroise veiliger te maken. Er zijn minimaal acht zware ongelukken gebeurd op de weg waar onder andere een basisschool is gevestigd.

In de petitie wordt gepleit voor maatregelen op korte termijn, zodat het veiliger wordt voor fietsers. Ook moeten voetgangers veiliger kunnen oversteken. De verkeersgroep is het eens met de constatering van de bewoners en ondersteunt de petitie.

"Wij constateren dat de veiligheid op de Laan van Chartroise in het geding is", laat Koen Warming namens de verkeersgroep weten. "Graag zouden wij zien dat de gemeente niet alleen deze laan onder handen neemt, maar ook de straten in het verlengde daarvan, zoals de Omloop en de Ahornstraat. Hiermee wordt de gehele zogeheten stemvork veiliger."