'Het meest duurzame huis van Utrecht' is afgelopen week gebouwd op het Jaarbeursterrein. Het Rabo GroenHuis is een project in het kader van de Bouwbeurs en laat zien hoe duurzaam een woning kan zijn. 

Het project is een samenwerking tussen ANNE (Alle Nederlanders Naar Energieneutraal), de Jaarbeurs, Sustainer Homes en Rabobank Utrecht. Voor de verwachte zeventigduizend Bouwbeurs bezoekers is het huis een mooie eerste indruk.

Door gebruik te maken van houtskeletbouw in plaats van beton, staal of baksteen is de constructie van het Rabo GroenHuis vele malen duurzamer dan traditionele bouwmethoden. En dankzij innovatieve klimaattechnologieën zoals een warmtepomp, warmteterugwinning en hoge isolatie is de woning energiezuinig.

Verder wekt elke Sustainer Home energie op door middel van zonnepanelen. Door geen beton en nauwelijks staal te gebruiken wordt de CO2-uitstoot bij de productie tot een absoluut minimum teruggebracht. Zo ligt het totale energieverbruik op een fractie van traditionele alternatieven.