Er komt aankomende zomer door geldgebrek geen editie van festival deBeschaving in de Botanische Tuinen op de Uithof. Dat laat de organisatie via Facebook weten.

Met de laatste editie van deBeschaving draaide de organisatie verlies. Daarnaast kost het produceren van het festival in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht volgens de organisatie te veel geld. Ze willen de zomereditie van 2017 daarom overslaan om in de zomer van 2018 terug te keren op een ander terrein.

Festival deBeschaving begon in 2003 in Leidsche Rijn en verhuisde in 2011 naar de Botanische tuinen van de Universiteit Utrecht. 

De organisatie laat in een verklaring op Facebook weten: "Het ontbreekt ons nu aan financiële middelen om het festival op een gezonde manier op deze locatie te kunnen blijven organiseren."

Nieuw feestje

Fans van het festival komen niet helemaal met lege handen te staan: deBeschaving zal namelijk wel een nieuw feestje net na de zomer gaan organiseren, in oktober. Wat voor een feestje dat precies gaat worden, is nog niet duidelijk.