U-OV verandert de dienstregeling voor bussen en trams in de regio. Aanleiding hiervoor is het snel groeiende aantal reizigers. Vanaf 1 juli 2017 gaat de nieuwe dienstregeling in.

Voor deze nieuwe dienstregeling is een plan gemaakt met verschillende voorstellen. Zo wil de provincie Utrecht en vervoerder U-OV het busnetwerk rondom het nieuwe station Leidsche Rijn beter aanpassen op de groeiende behoefte van reizigers. Er zullen twee nieuwe lijnen met kleine bussen gaan rijden tussen de binnenstad en Leidsche Rijn.

Ook blijven er straks naar alle waarschijnlijkheid in de eerste twee weken van de zomervakantie nog veel bussen en trams rijden naar zowel De Uithof, als Nieuwegein/IJsselstein. Op dit moment wordt er dan al minder openbaar vervoer ingezet. Daarnaast is er de wens om toeristische hotspots in Utrecht beter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer.

Voordat er ook maar één van de voorstellen wordt aangenomen, worden reizigers om hun mening gevraagd. Deze kunnen ze tot 7 maart via een enquête geven.