Vluchtelingen van Syr en Amadeus Lyceum brengen bijzonder kookboek uit

De vluchtelingen die werkzaam zijn bij restaurant Syr aan de Lange Nieuwstraat hebben samen met leerlingen van 5 vwo van het Amadeus Lyceum een bijzonder kookboek gemaakt.   

In het kookboek worden gerechten afgewisseld met interviews en illustraties die de leerlingen hebben gemaakt. Ook is er een cd gemaakt door de leerlingen met zelf gecomponeerde nummers die je op kan zetten tijdens het koken.

Initiatiefnemer van het boek is de Utrechtse kunstenaar en illustrator Bob Mollema. Hij wil het imago van vluchtelingen verbeteren en het Amadeus Lyceum wilde hem daarbij helpen. “Ik dacht gelijk aan restaurant Syr. Wat iedereen verbindt in de wereld is eten en zo kwam ik met het idee om een kookboek te maken.”

Jan-Jaap en Hester hielpen vanuit Syr mee aan het project. “Wat is er mooier dan de samenwerking aan te gaan met een school en een kunstenaar met een project wat perfect aansluit op wat wij willen? Namelijk door eten verbinden. Wij zijn de docenten en de leerlingen behoorlijk dankbaar voor het resultaat, het is echt een geweldig mooi boek geworden.”

Tip de redactie