Gerben Kuipers van CineMec wint belangrijke prijs in bioscoopwereld

Gerben Kuipers, onder meer oprichter van de CineMec in Leidsche Rijn, heeft de Jan Nijland Zilveren Roos gewonnen.   

Die prijs wordt toegekend aan iemand die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld en 'erin slaagt om de bioscoop via film onder ieders aandacht te brengen'.

De prijs werd woensdagavond uitgereikt door de Stichting Jan Nijland Zilveren Roos Award op de nieuwjaarsreceptie van Filmdistributeurs Nederland en de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters, die plaatsvond in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

Volgens de jury slaagt Kuipers erin om het onmogelijk mogelijk te maken en loopt hij voorop met innovatie. Kuipers is al meer dan veertig jaar actief in de bioscoopwereld. Op dit moment heeft hij drie complexen: in Utrecht, Ede en Nijmegen. DUIC sprak eerder met de oprichter van de CineMec in onze stad, waar hij wekelijks zo’n tienduizend bezoekers voor films, opera, theater en congressen trekt.

"Ik vergelijk mijn bioscopen met Schiphol. Het publiek is een heel diverse stroom van mensen die allemaal met iets anders bezig zijn, maar zich hier allemaal prettig voelen. De zakenmannen, moeders met kinderen, het verliefde stelletje en de jongens die voor een actiefilm komen op vrijdagavond – iedereen voelt zich thuis tussen de CineMec-rode elementen."

Tip de redactie