Wethouders Victor Everhardt (o.a. werkgelegenheid en Stationsgebied) en Lot van Hooijdonk (o.a. verkeer en milieu) zijn genomineerd voor respectievelijk ‘Beste Bestuurder’ en ‘Beste Jonge Bestuurder’ van Nederland door vakblad Binnenlands Bestuur. 
 

Everhardt is één van de tien bestuurders die kans maakt op de titel Beste Bestuurder, terwijl Van Hooijdonk behoort tot de drie kanshebbers voor Beste Jonge Bestuurder. Voor deze laatste categorie komen bestuurders tot veertig jaar oud in aanmerking.

Everhardt wordt door het blad vooral geroemd vanwege zijn verdiensten in het Stationsgebied. "Everhardt hield als wethouder zicht op de werkzaamheden van de stad Utrecht, ProRail en NS, die uiteindelijk uitmondden in de oplevering van het nieuwe station Utrecht Centraal. Ongetwijfeld één van de grootste projecten van zijn huidige ambtstermijn. Deze wethouder onderscheidt zich door zijn durf om te experimenteren, zoals blijkt uit de wens om te starten met social cannabisclubs en de zoektocht naar regelvrije bijstand."

Van Hooijdonk

Van Hooijdonk wordt omschreven als vernieuwer die geliefd is bij vriend en vijand in haar zoektocht naar een duurzaam Utrecht. "Van Hooijdonk weet de link te leggen tussen mondiale uitdagingen en het besturen van de stad. Haar gedrevenheid levert naast concrete resultaten op het gebied van duurzaamheid ook een grotere betrokkenheid van inwoners bij de politiek op."

De genomineerden zijn gekozen door vakgenoten. Ruim 1.500 bestuurders en politici droegen nominaties voor. Vanaf maandag kan iedereen stemmen op de genomineerden en zo bepalen wie op 26 januari de prijs voor Beste Bestuurder en Beste Jonge Bestuurder krijgt uitgereikt.