De politie heeft afgelopen weekend verschillende mensen aangehouden voor drugsbezit in Utrecht. Op zaterdag zijn op de Boorstraat vier mensen aangehouden die vermoedelijk harddrugs bij zich hadden. Op zondag is één man aangehouden op de Cartesiusweg, nadat bleek dat hij een grote hoeveelheid drugs bij zich had.
 

Agenten zagen zaterdag een auto met meerdere inzittenden geparkeerd staan op de Boorstraat. Het gezelschap bestond uit een 23-jarige en een 27-jarige Utrechter en twee 22-jarige Utrechters.

Doordat één van de inzittenden een week ervoor was aangehouden voor drugsbezit, besloot de politie om iedereen te fouilleren.

Tijdens deze fouillering zette één van de inzittenden het op een lopen. Bij de achtervolging die daar op volgde, gooide de 27-jarige man iets weg.

Na onderzoek van de politie blijkt dat het om harddrugs gaat. De man werd uiteindelijk aangehouden op de Otterstraat, waarna het gehele gezelschap werd overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

Tweede drugsvangst

Zondagavond tegen tienen zagen agenten een auto rijden richting de Cartesiusweg, waarvan de bestuurder een joint in zijn hand had. De politie besloot de inzittenden te fouilleren en de auto te onderzoeken.

Tijdens deze fouillering is bij de bestuurder een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Toen de agenten de man wilde aanhouden, verzette hij zich hevig. Uiteindelijk is hij geboeid naar het bureau gebracht.