De Burgemeester Reigerstraat en de Nachtegaalstraat gaan op de schop. Het gebied moet toegankelijker worden voor fietsers en voetgangers. De gemeente maakte dinsdag bekend dat ze begin 2017 in gesprek gaan met betrokken partijen over de plannen.
 

Aanleiding voor de herinrichting is de weinige plek die er nu is voor voetgangers en de toename van het aantal fietsers dat langs deze straten fiets. De toegankelijkheid moet verbeterd worden, omdat er te weinig bezoekers bij de winkels en horeca in het gebied kunnen komen. Dit verslechtert de economische positie van de ondernemingen.

Bewoners, ondernemers, gebruikers en belangenbehartigers worden betrokken bij het uitwerken van de plannen voor de herinrichting. Begin 2017 worden er verschillende bijeenkomsten gehouden. Alle partijen moeten samen uiteindelijk tot een ontwerp komen.

Bereikbaarheid

De gemeente Utrecht heeft de ambitie om de bereikbaarheid van de stad goed te houden en waar mogelijk te verbeteren. De hoofdgebruikers van het verkeer in Utrecht zijn fietsers en voetgangers.

Daarom staan er al verschillende herinrichtingen op de planning om de bereikbaarheid voor deze groepen te verbeteren. Zo gaan ook de Voorstraat en de Wittenvrouwenstraat op de schop.