Voorstraat en Wittevrouwenstraat gaan op de schop

De Voorstraat en de Wittevrouwenstraat gaan op de schop en heringericht worden. Dat heeft de gemeente laten weten. Er moet meer ruimte komen in de straten voor voetgangers en fietsers, het moet een aantrekkelijker winkelgebied worden en de leefbaarheid moet verbeterd worden.  

De gemeente gaat nog deze maand samen met bewoners, ondernemers en verkeersdeelnemers een verbeterplan maken voor de nieuwe inrichting. De uiteindelijke start van de verbouwing staat pas op de planning voor 2018.

Voor een aantal straten in de binnenstad zijn al verbeterplannen gemaakt of uitgevoerd. Bijvoorbeeld in de Korte Jansstraat en de Zadelstraat. In dit geval wil de gemeente voornamelijk meer ruimte voor voetgangers en fietsers creëren.

De twee straten verbinden de binnenstad met de Biltstraat. Daarmee is het een belangrijke verbinding met Utrecht Oost. Elke dag rijden er duizenden fietsers, maar ook veel auto’s, bussen en vrachtwagens.

De straten zijn volgens de gemeente vooral ingericht op doorstroming van het verkeer en nauwelijks op een prettig verblijf. Deze twee zaken moeten met de herinrichting beter op elkaar worden afgestemd.

Tip de redactie