Leenfietsen en -auto’s moeten Utrechtse Science Park beter bereikbaar maken

Het Utrechtse Science Park (USP) stelt de aankomende twee jaar leenfietsen en -auto’s beschikbaar.  

Dit doet ze in samenwerking met Goedopweg, een organisatie waarin verschillende overheden en werkgevers in de regio naar manieren zoeken om de bereikbaarheid te verbeteren.

De 'USP Campusbikes' zijn goedkoper dan OV-fietsen en hebben slimme sloten, zodat ze niet snel gestolen worden. Via een app kunnen de sloten worden geopend. De 'USP Campusbikes' en 'USP Campuscars' zijn geschikt voor korte ritten en kunnen gereserveerd worden via de website die hier speciaal voor is opgezet. Eind dit jaar gaat de website in de lucht.

Floris de Gelder, directeur Utrecht Science Park, licht toe: "De bereikbaarheid van het USP is een enorm maatschappelijk vraagstuk. Deze USP-fietsen en auto’s kunnen op korte termijn een positieve prikkel zijn om ander gedrag te stimuleren. Tegelijkertijd blijven we lobbyen voor grote infrastructurele maatregelen op lange termijn."

De Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht zijn de eerste organisaties in het gebied van het Science Park die met het systeem gaan werken.

Tip de redactie