Nieuwjaarsreceptie gemeente vindt dit jaar plaats in CineMec

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Utrecht vindt dit jaar op 2 januari plaats in bioscoop CineMec in Leidsche Rijn. De nieuwjaarsbijeenkomst is voor het gemeentebestuur een belangrijk moment om betrokken Utrechters, organisaties en het bedrijfsleven te bedanken voor hun inzet en bijdragen aan de stad.

Vorig jaar is besloten dat de bijeenkomst ieder jaar op een andere plek in de stad plaatsvindt en op een vaste datum: 2 januari. Dit jaar is bioscoop, theater en congresgebouw CineMec Utrecht aan de beurt. Deze avond biedt Utrechters de mogelijkheid elkaar te ontmoeten aan het begin van het nieuwe jaar.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst houdt burgemeester Jan van Zanen de traditionele nieuwjaarstoespraak. De Utrechtse band The Brahms treedt op en onder de titel 'Utrecht op het witte doek' wordt een compilatie getoond van scenes uit bekende Nederlandse films die zijn opgenomen in Utrecht.

Verder is er een literaire ode 100 jaar De Stijl en in de foyers wordt aandacht besteed aan de thema’s 'Utrecht Zijn We Samen', '100 jaar De Stijl', het NK Atletiek en het EK Vrouwenvoetbal 2017.

De kosten zijn de afgelopen jaren teruggebracht tot 35.000 euro door te besparen op onder meer audiovisuele middelen en catering. Er worden tussen de 1.000 en 1.100 gasten verwacht.

Tip de redactie