Opening Utrecht Centraal na jarenlange verbouwing

Na jarenlang verbouwen aan het Centraal Station is het vandaag zover: de opening! De hele dag is het feest; het begon vanochtend al vroeg met een yogales om 6.30 uur.   

De les van yogadocent Christa Schep (28) is een scherp contrast met de rest van de stationshal tijdens de ochtendspits: beneden rennen mensen de longen uit hun lijf om een trein te kunnen halen, net iets daarboven op het balkon hoor je Christa zeggen: "Probeer je ademhaling rustig en constant te krijgen."

Anouk (24) volgt vaker lessen bij Christa, dus de kans om een les te volgen op Utrecht Centraal wilde ze niet laten lopen. "Ik dacht dat het me nooit ging lukken om in deze chaos te ontspannen, maar op een gegeven moment lukte het om de Alladin-achtige muziek van het orkest te vergeten", lacht ze.

Ingrid Rietmeijer, 61 jaar, vond de yogales geweldig. Ze kwam wekelijks kijken naar de ontwikkelingen op het Centraal Station en vindt het eindresultaat fantastisch: "Vooral dat golvende licht in het dak vind ik prachtig."

Naast de yogales op het balkon speelde de gehele ochtend het NS Harmonieorkest, dat bestaat uit ruim zeventig muzikanten die verbonden zijn in de spoorsector. Christa sluit de les af: "Bedank jezelf dat je vanochtend deze uitdaging bent aangegaan; een yogales op zo’n drukke plek." Op de achtergrond klinkt het slotakkoord van het orkest, gevolgd door luid applaus.

Tip de redactie