Oproep voor textielcontainers naast toekomstige Primark

De ChristenUnie (CU) en de Partij voor de Dieren (PvdD) hebben vragen gesteld over de eventuele komst van de Primark naar Utrecht. De twee partijen zijn duidelijk bij het stellen van vragen over de komst van de kledinggigant naar Utrecht: maak afspraken met ze.

De Ierse keten zou zijn intrek gaan nemen in het voormalige V&D-pand aan de Rijnkade. De fracties willen dat Utrecht afspraken met ze maakt op het gebied van mensenrechten en duurzaamheid.

Vorige week plaatsten de twee partijen samen met andere fracties nog een open brief, waarin ze een beroep deden op zowel Primark als Hudson’s Bay, dat ook in verband wordt gebracht met een komst naar het voormalige V&D-pand. Volgens het CU en de PvdD profileert Utrecht zich als een mensenrechtenstad en Fairtrade gemeente. En juist daarom moet het stadsbestuur zich actief bezighouden met de eventuele komst van de twee kledingwinkels.

Textielcontainers

De partijen zien dan ook graag dat de gemeente gaat kijken voor mogelijkheden van een textielcontainer naast de Primark. Dit om mensen bewust te maken van duurzaamheid. Ook wordt er benadrukt dat in Zwolle en Enschede al eerder initiatieven zijn genomen om textielcontainers te plaatsen naast de Primark.

Daarnaast zou het college andere manieren moeten onderzoeken om consumenten in de drukke Utrechtse winkelstraten bewust te maken van mensenrechten en duurzaam consumeren.

Tip de redactie