Het station is af, maar de (ruimtelijke) ontwikkeling van Utrecht nog lang niet. Industrieterreinen worden woonwijken, loodsen worden huizen en ondernemers moeten dringen om de schaarse lege plekken. Tot 2040 komen er nog eens 65.000 inwoners bij. 

Wie stuurt die ontwikkelingen eigenlijk? De politiek? Projectontwikkelaars? Over die vragen gaat de tweede aflevering van TAAI, een serie publieke werksessies over de ontwikkeling van Utrecht. 

Op deze avond worden alle speelvelden in kaart gebracht: bestuurders, politici, investeerders, ondernemers en inwoners. Met deze spelers worden drie actuele ontwikkelingen in de stad besproken. De avond is mede bedoeld voor nieuwsgierige Utrechters die ook weleens willen weten hoe de stad wordt gemaakt, met als doel: beter worden in samen stad maken.

Reken op een bijzondere, mogelijk confronterende, maar hoe dan ook inspirerende avond. Voor ingewijden, maar juist ook voor nieuwsgierige Utrechters die ook weleens willen weten hoe de stad wordt gemaakt.

TAAI is een initiatief van Het Huis, het Utrechts Verbond en Utrechtse Ruimtemakers in samenwerking met de Gemeente Utrecht. Het doel: beter worden in samen stad maken. Een eerdere editie ging over schurende buren. Komende edities gaan onder meer over de flexibiliteit (of juist starheid) van de regels van de stad.

Tickets voor deze sessie op woensdagavond 14 december in Het Huis zijn hier te verkrijgen.